COMMUNICATIE JEUGDOPLEIDING SEIZOEN 2020-2021

Beste leden

We hopen dat het seizoen 2020-2021 een mooi seizoen zal worden:

 • Met onze eerste ploeg terug in 2e Amateur
 • Met 6 jeugdspelers in onze A-kern van 20 spelers
 • Met een gemotiveerde en vernieuwde sportieve cel
 • Met een versterkt trainerscorps
 • En met jullie er allemaal bij!

Gegeven

 • Het is niet evident om normale eindeseizoens-evaluaties te houden. De terugronde was erg kort.  En door de veiligheidsmaatregelen mogen we geen gesprekken organiseren. Er worden dus geen evaluatiegesprekken voor iedereen georganiseerd. 
 • Testen van nieuwe spelers is onmogelijk. Ook voor spelers die de club willen verlaten is het niet evident om voor een andere ploeg te kiezen.
 • Momenteel hebben we zo’n 270 antwoorden ontvangen op onze enquête. Dat betekent dat we niet alle informatie hebben met betrekking tot blijvers en vertrekkers. Bijna iedereen blijft. 15 spelers geven aan te vertrekken, waarvan enkele naar elite (KRC Genk en KAS Eupen). We wensen hen veel succes!
 • De transferperiode is door voetbalvlaanderen behouden zoals de vorige jaren: van 1 tot 30 april. 

Seizoen 2020-2021

Op basis hiervan hebben de sportieve cel en de raad van bestuur van de jeugdopleiding met betrekking tot het seizoen 2020-2021 het volgende besloten: 

 • We trachten zoveel als mogelijk verder te gaan met de spelers die we hebben en deze op hun niveau te houden.
 • Er zijn spelers aan wie we een niveauverlaging van interprovinciaal naar gewestelijk zullen voorstellen. Met hen zullen de trainer en de coördinator een videochat houden. We nemen daarvoor snel contact op.
 • De spelers met een niveauverhoging van gewestelijk naar IP ontvangen volgende week een mail hierover.
 • Met de spelers die een leeftijd hoger of lager zullen spelen is al contact opgenomen.

Niveau ploegen

Het niveau waarin de ploegen het volgende seizoen zullen spelen is nog niet bepaald. We hebben gehoord dat hierover verhalen de ronde doen als zou dit al beslist en doorgegeven zijn. We kunnen jullie zeggen: deze verhalen kloppen niet.

Double Pass Label

Dit voorjaar onderging onze jeugdopleiding de driejaarlijkse doorlichting door voetbalvlaanderen en Double Pass. We gingen  terug voor 4-sterren en hebben dit voor de 3e keer op rij behaald! We blijven zo 1 van de bijna 10 jeugdopleidingen in Vlaanderen die het viersterrenlabel mag dragen. Vanaf 3 sterren mag een club interprovinciaal voetbal aanbieden. 

Het lidgeld

Het is onze betrachting om het lidgeld voor het komende seizoen hetzelfde te houden. De bestaande regeling blijft gelden voor volgend seizoen: wie komt helpen in 20-21 geniet van een voordeel in het volgende seizoen. Wie niet komt helpen betaalt € 30 meer dan de personen die zijn komen helpen.

De kledij

Onze partner Descarto stopt na de zomer en kan niet meer instaan voor onze kledij. We danken hen voor hun jarenlange engagement voor onze club. Wij onderhandelen momenteel met 3 partijen. Afhankelijk van welke partij het wordt werken we met een online webshop of met pasdagen einde juni. We dienen er rekening mee te houden dat het mogelijk is dat de kledij er niet zal zijn bij de start van de trainingen.

Financieel

Onze inkomsten zijn weggevallen in de loop van dit seizoen. We hebben onze Ambiorix Cup op 1 en 2 mei moeten afgelasten, en het is nog niet zeker of onze Vanhan Cup in augustus en onze voorstelling van de jeugdploegen begin september kunnen doorgaan. Het wordt een seizoen waarin we elke euro meer dan 2x zullen moeten omdraaien. Maar waarin we dezelfde sportieve ambitie hebben als de voorbije seizoenen. We zetten zoals de vorige jaren in op de sportieve omkadering. 

Vernieuwingen in de sportieve cel

 • Jef Byloos, sportief manager van de eerste ploeg en houder van een UEFA A diploma, neemt als Hoofd Jeugdopleiding de fakkel over van Herwig Dessers. Zo krijgen we een echt voetbaldier aan het hoofd van onze jeugdvorming en zorgen we voor een optimale doorstroming naar de eerste ploeg.
 • Maarten Mareels wordt lid van de sportieve cel en zal zorgen voor de fysieke testing van de middenbouw en de bovenbouw. Daarnaast doet hij de video-analyses in de bovenbouw en wordt hij hoofd interne en externe scouting.
 • Peter Larondelle wordt coördinator onderbouw (U6-U9)
 • Francis Jadoulle is nog steeds coördinator middenbouw. Hij neemt ook het talentenplan en de postformatie op zich.
 • Joshua Collas blijft tvjo en coördinator bovenbouw
 • Bart Trippaers is coördinator doelmannen
 • Kevin Machiels is coördinator techniek
 • Cédric Tomsin is coördinator kracht
 • Eddy Jansen is administratief verantwoordelijke jeugdopleiding

De trainersstaf

Momenteel zoeken we nog enkele trainers voor onze jeugdploegen. Dat betekent dat bijna 30 ploegen reeds zijn ingevuld. We werken er hard aan om jullie snel voor elke ploeg de trainer te kunnen laten weten. We streven nog steeds naar 100% gediplomeerde trainers.

De raad van bestuur

Wij zoeken dringend nieuwe mensen voor de raad van bestuur van de jeugdopleiding. Dit omdat een aantal leden de club verlaten heeft. Heb je interesse of wil je hier gewoon eens over praten? Stuur een mailtje naar jeugdvoorzitter@kfcheurtongeren.be of spreek gewoon eens een van onze leden aan. 

Contact

Contact algemene vragen: info@kfcheurtongeren.be

Contact kledij en lidgeld: financieel@kfcheurtongeren.be

Contact sportieve vragen: tvjo@kfcheurtongeren.be


Zorg goed voor jezelf en je geliefden.

Zodat we elkaar snel gezond terugzien.

En er een topseizoen van kunnen maken.

Op het veld, ernaast en in de kantine.


Met sportieve groet

Het jeugdbestuur